Eef Kerkhof winnaar SPECO-Award

Eef Kerkhof is winnaar geworden van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2022. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy. De SPECO-Award is donderdag 14 juli uitgereikt door Inge Rombouts, bestuurslid van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II stadion in Tilburg.

Dit jaar waren maar liefst zeventien genomineerden die een scriptie schreven die werd beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury een zestal scripties geselecteerd. Deze selectie bestond uit Niek van Dinther (House of Sports), Myrthe Hesselberth (Sportbedrijf Tilburg), Yorick de Jongh (KNVB), Eef Kerkhof (Gemeente Tilburg – #Team Tilburg), Casper Sas (433) en Britte van der Touw    (Eredivisie CV).

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek; mate van marktgerichtheid; impact voor de sportwereld; mate van originaliteit en het praktisch nut van de aanbevelingen. De jury werd gevormd door Marcel Cornelissen, René Foolen en Martijn Musters.

Eef schreef een scriptie in opdracht van de gemeente Tilburg een advies voor de stichting #TeamTilburg welke op moment van schrijven van de scriptie in oprichting was. In de scriptie stond de vraag centraal met welke proposities de stichting #TeamTilburg stakeholders, topsporters en sporttalenten kan samenbrengen, met als doel Tilburgse topsporters en sporttalenten te ondersteunen en Tilburg sterker te maken door de sport.

‘Buitengewoon knap hoe Eef zich heeft verdiept in dit onderwerp in een uitermate lastige bestuurlijk/organisatorische context. Met haar adviezen wordt de Tilburgse (top)sport echt een stap verder gebracht.’ aldus de jury.

De (BVVS) is een uniek netwerk van alumni en medewerkers van de studies SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en Johan Cruyff Academy van Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De BVVS is dé verbinder tussen alumni, sport & bedrijfsleven en de SPECO-opleidingen. Daarnaast is de BVVS met meer dan 900 leden de grootste alumnivereniging in de sportwereld in Nederland.

1 reactie

Geef een reactie