Terugblik WK Wielrennen

Op zondag 26 september is de BVVS met een gezellige groep docenten en (oud)studenten richting het Belgische Leuven gegaan om het WK Wielrennen 2021 bij te wonen.

Net voordat de BVVS groep in Leuven aankwam stond bij De Smederij koffie/thee en een heerlijke Belgische lekkernij te wachten. Voorzitter Bas te Loo hield een mooi welkomstpraatje en nam de groep kort mee door het programma van de dag. Mathijs Smit, Client Manager Sport Events bij Movico en BVVS lid, heeft de groep na het welkomstwoord meer verteld over Movico, zijn werk en met name de rol van Movico bij grote sportevenementen zoals de Tour de France. 

Na een korte lunchbreak, was het echt tijd om te vertrekken richting Leuven. Dankzij de buschauffeuse kon de groep bijna naast de koers bij de Sint-Pieterskerk uitstappen en direct door naar de EXPO zone van het WK, waar een bezoek werd gebracht aan de EXPO ruimte van Shimano.

Tessa Bos, event coördinator bij Shimano Europe, gaf een presentatie over haar werk bij Shimano. Ze vertelde de groep meer over alles wat Shimano op het WK doet en lichten de samenwerking tussen Shimano en Movico toe. 

Na de presentatie was het tijd om langs de koers te gaan staan en de rit te bekijken. Het was een spannende race waar 50 km voor de streep de definitieve kopgroep bestaande uit 17 renners nog streed voor de wereldtitel. Uiteindelijk wist regerend wereldkampioen Julian Alaphilippe ook dit jaar weer te winnen. Met een mooie tweede plek voor Nederlander Dylan van Baarle.

Na de finish was er nog tijd om wat te eten en was het tijd om weer terug naar Tilburg te reizen.

Al met al was het een lange maar zeer geslaagde dag! Bedankt voor iedereen die erbij was.