Colin Noteboren winnaar SPECO-Award

Colin Noteboren is winnaar geworden van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2019. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy.

Dit jaar waren maar liefst twaalf genomineerden die een scriptie schreven die werd beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury een top vijf geselecteerd. Deze bestond uit Jordy Goertz (Stichting Venloop), Démi Niessen (Stichting Esther Vergeer Foundation), Colin Noteboren (Ziggo Sport), Ruby de Kok (Academy Bartels BV) en Daan Gort (Opel Nederland BV).

Colin schreef de scriptie ‘Where engagement is king’ in opdracht van Ziggo Sport. Met deze scriptie ontwikkelde Colin een passende content strategie voor het Instagram-account van Ziggo Sport. De wijze waarop Colin zijn onderzoek heeft opgezet en uitgevoerd en het advies dat hij hierop baseert zijn van een verbazingwekkend hoog niveau. Voor Ziggo sport zijn de social media richtlijnen en voorbeelden door en door getest en zeer goed te implementeren. Elke stap is bijzonder weloverwogen genomen. Chapeau!

De SPECO-Award werd donderdag 19 september uitgereikt door Mathijs Nijkamp, voorzitter van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II stadion in Tilburg.

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek; mate van marktgerichtheid; impact voor de sportwereld; mate van originaliteit; praktisch nut van de aanbevelingen. De jury werd gevormd door René Foolen, Robert Kok en Martijn Musters.

De (BVVS) is een uniek netwerk van alumni en medewerkers van de studies SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en Johan Cruyff Academy van Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De BVVS is dé verbinder tussen alumni, sport & bedrijfsleven en de SPECO-opleidingen. Daarnaast is de BVVS met meer dan 900 leden de grootste alumnivereniging in de sportwereld in Nederland.