Accountmanager Partnerships Atletiekunie

De atletiek in Nederland laten groeien en bloeien! Dat is waar we voor staan. Samen met onze atleten, de belangrijkste ambassadeurs van de sport én met onze leden, partners en stakeholders zet de Atletiekunie zich in voor de atletieksport.Met ruim 300 aangesloten atletiekverenigingen, 80 loopgroepen en bijna 2200 loopevenementen per jaar zijn we één van de grootste sportbonden van Nederland. We houden ons actief bezig met de kwaliteit, ontwikkeling en organisatie van atletiek voor alle leeftijden zowel op recreatief, wedstrijd- en topniveau.

We zijn een actieve en servicegerichte organisatie gevestigd op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Met uitzicht op de atletiekbaan zetten zo’n 30 gemotiveerde en enthousiaste collega’s zich iedere dag in voor de mooiste sport van de wereld.

Wat zijn de uitdagingen?

Je houdt je bezig met onze partners op alle niveaus: van hoofdsponsors tot publieke en maatschappelijke partners. Je ontwikkelt, verkoopt en activeert de sponsorpropositie en marketingconcepten. Je maakt afspraken met partners, hebt oog voor detail in nakoming van de afspraken en zorgt voor tevredenheid bij hen. Je bent creatief in het bedenken van activatie-ideeën en pitcht deze bij partners. Je bent een resultaatgerichte netwerker en gaat voor groei. Om de atletieksport verder te laten groeien en bloeien begrijp je dat (nieuwe) partners onmisbaar zijn.

Wat vragen we van jou?

 • Je ontwikkelt, verkoopt en activeert de sponsorproposities;
 • Je stelt sponsorovereenkomsten op en ziet toe op de naleving daarvan;
 • Je onderhoudt de relaties met partners incl. hospitalitybeleid;
 • Je zorgt voor uitbreiding van het netwerk, door representatie en acquisitie;
 • Je volgt de ontwikkelingen en trends in de markt op het gebied van sportmarketing en –sponsoring.

In welk team kom je terecht?

Als accountmanager partnerships maak je onderdeel uit van de afdeling Marketing & Communicatie (5 personen).

Jij / profiel

 • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond in een commerciële richting;
 • Je hebt 3-5 jaar relevante werkervaring opgedaan en kunt succesvolle voorbeelden hieruit presenteren;
 • Je bent prestatiegericht en wilt continue vooruitgang;
 • Je bent klantgericht, professioneel en kunt doelgericht communiceren;
 • Je bent een prettige en overtuigende gesprekspartner;
 • Je bent een breed georiënteerde sportmarketeer die creatief is in concepten en uitvoering;
 • Gevoel voor de belangen van stakeholders;
 • Je hebt een 24/7 mentaliteit.

Wij / wat bieden wij jou

Een leuke en uitdagende functie bij een grote Nederlandse sportbond met volop kansen. Het betreft een functie van 38 uur per week met als standplaats Papendal met goede arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Sport.

Enthousiast geworden?

Dan maken we graag kennis met je!

Stuur een bondige, creatieve en overtuigende motivatie met je CV naar SportScoutz, via onderstaande sollicitatiebutton. Tevens kun je met hem contact opnemen voor meer informatie via onderstaande contactgegevens.

Gegevens:

Locatie: Arnhem

Functie groep: Sport Media, Marketing & Sponsoring

Specialiteit: Overig

Ref nr: 96927

Contactpersoon:

Naam: Sander Fonville

Email: sander@sportnetwerk.nl

Tel: +31652520346