Communicatie medewerker

‘Ben jij de schakel tussen de pers en de NOS?’
Dan is de NOS op zoek naar jou! 

Hilversum I 28 uur per week I tijdelijk contract (10 maanden)

De afdeling Marketing & Communicatie bestaat uit vier disciplines: communicatieadvies, publieksvoorlichting, bedrijfsjournalistiek en onderzoek & beleidsinformatie. Met z’n dertienen helpen we de NOS en haar medewerkers met het bereiken van een groot, divers publiek. 

Ook helpen we het imago van de NOS te bewaken en te versterken. Dat doen we door aandacht te genereren voor al onze uitingen (van tv- en radioprogramma’s tot NOS.nl, de NOS app en onze social media) en tegenover de media het woord te voeren namens de NOS. 

We staan in direct contact met het publiek en we zorgen ervoor dat NOS’ers weten wat er speelt binnen de organisatie. Daarnaast adviseren we op basis van onderzoek en analyses de hoofdredacties en de directie ter verbetering van onze programma’s en producten.

Hoe ziet jouw werk als communicatiemedewerker eruit?

De belangrijkste taken zijn het assisteren van de communicatieadviseurs, persbegeleiding bij programma’s en evenementen, en het regelen van interview- en bijklusverzoeken voor met name presentatoren. Je beoordeelt in overleg met de adviseurs of zo’n verzoek de belangen van de NOS ten goede komt of schaadt. Vervolgens adviseer je de hoofdredacteur Nieuws daarover en tot slot bemiddel je de totstandkoming van een afspraak tussen interviewer en geïnterviewde.

Af en toe help je ook onze collega’s van de discipline Publieksvoorlichting. Je beantwoordt dan vragen en opmerkingen van het publiek over onze programma’s en items. Zo geef je bijvoorbeeld uitleg over waarom een bepaald item wel, of juist niet, in het NOS Journaal zit. Dat gebeurt via e-mail, whatsapp en social media.

Waarom wij hier graag werken

Van elkaar leren
De verschillende disciplines op de afdeling Marketing & Communicatie delen veel informatie onderling en daarmee leren we van elkaar. Dit alles gebeurt in een open en ontspannen sfeer.

Open en positief
De afdeling staat voor iedereen klaar. De grondhouding is positief en met een gezonde kritische blik. We houden een spiegel voor als het moet, bij elkaar en bij anderen.


Iedereen communiceert
Bij de NOS is communicatie niet alleen iets van onze afdeling. Iedereen communiceert. Wij helpen anderen het gesprek aan te gaan en actief te luisteren naar ons publiek.


BetrouwbaarBetrouwbaarheid is erg belangrijk, in al onze communicatie-uitingen. Daar ontleent de NOS immers haar bestaansrecht aan. We houden elkaar hier scherp op.

Wat hebben we te bieden?

 • Een afdeling met 13 betrokken collega’s.
 • Een leuke baan op een makkelijk te bereiken werkplek. De NOS ligt dichtbij treinstation Hilversum Media Park en je parkeert voor de deur.
 • Een contract op basis van 28 uur per week voor 10 maanden. Er bestaat een mogelijkheid voor verlenging.
 • Een salaris tussen € 2.250,- en € 3.300,- gebaseerd op een 36-urige werkweek (fulltime) + 8% vakantiegeld en 6% eindejaarsuitkering. In verband met een contract voor 28 uur is het salaris naar rato.
 • Een bijdrage in je reiskosten.
 • Een goede pensioenregeling en korting op je sportabonnement.
 • Veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen met opleidingen en trainingen via onze NOS Academie.

Wat vragen we van onze nieuwe collega?

 • Je hebt ten minste hbo-werk- en denkniveau en/of bent een starter, het liefst in de richting van communicatie.
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als op papier.
 • Je hebt de Nederlandse spelling en grammatica goed onder de knie.
 • Je bent nauwkeurig en gestructureerd.
 • Je reageert vriendelijk op soms kritische/onvriendelijke reacties van het publiek.
 • Je handelt snel en blijft tegelijkertijd geduldig.
 • Je werkt makkelijk samen met anderen binnen een organisatie.
 • Je staat stevig in je schoenen.

Kandidaten die bijdragen aan onze diversiteit nodigen we nadrukkelijk uit te solliciteren. 

Enthousiast geworden?

Als het bovenstaande je aanspreekt, solliciteer dan uiterlijk zondag 18 augustus 2019. Als je nog vragen hebt, mail dan naar Bart Luppes  (communicatieadviseur), bart.luppes@nos.nl

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 29 augustus 2019

Als je online reageert, kunnen we je sollicitatie in behandeling nemen.

Deze vacature is intern en extern opengesteld; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Een opdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.