Aukje van Loon winnaar SPECO-award

Aukje van Loon is winnaar geworden van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2018.  De SPECO-Award werd vrijdag 14 september uitgereikt door Mathijs Nijkamp, voorzitter van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II stadion in Tilburg.

De SPECO-Award is een onderscheiding van de BVVS voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy. Dit jaar waren maar liefst elf genomineerden die een scriptie schreven die werd beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury een top vijf geselecteerd. Deze bestond uit Eva Oprins (Golazo), Sharon Rozenboom (EK Cross Tilburg), Lenny Renne (Energiedirect.nl), Rufano Siberie (adidas) en natuurlijk ook winnares Aukje van Loon (Negen).

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek; mate van marktgerichtheid; impact voor de sportwereld; mate van originaliteit; praktisch nut van de aanbevelingen. De jury werd gevormd door René Foolen, Robert Kok en Martijn Musters.

Aukje schreef een scriptie in opdracht van bureau Negen om de traditionele sportverenigingen in beweging te laten komen, zodat ze toekomstbestendig en betekenisvol blijven voor de samenleving. Aukje heeft hiervoor een concept-product van bureau Negen, Expeditie V, verder ontwikkeld en op een creatieve wijze gecommuniceerd richting verenigingen. Vooral de diepte en gedegenheid van het  onderliggende onderzoek door Aukje maakt het concept erg sterk en zeer goed te implementeren.