Ralf de Pagter winnaar SPECO-Award

Ralf de Pagter is winnaar geworden van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2017. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen  SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy (JCA). Ralf is de eerste JCA-student die de prijs voor de beste scriptie wint.

Andere genomineerden voor de SPECO-Award waren Emmy de Hond (Vitesse), Celine Ouderland (Dunlop Slazenger), Antoine Pannen (NOC*NSF), Joris van Peer (Voetbal Inside) en Eva Toma (KNSB).

In de scriptie van Ralf de Pagter komen fanengagement en fanloyality bij New Heroes aan bod, de eredivisie basketbalclub waar Ralf op dat moment speelde. Deze scriptie is opgebouwd uit een goede relevante literatuurverkenning die als basis geldt voor de onderzoeksaanpak waarbij secundaire data opnieuw werden geordend om nieuwe informatie over fan involvement te verkrijgen. Op basis van deze nieuwe informatie werd een heel toepasbaar loyaltyprogramma aanbevolen.

De SPECO-Award werd vrijdag 15 september uitgereikt door Mathijs Nijkamp, voorzitter van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II stadion in Tilburg.

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek; mate van marktgerichtheid; impact voor de sportwereld; mate van originaliteit; praktisch nut van de aanbevelingen.

De jury werd gevormd door René Foolen, Robert Kok en Martijn Musters.