Nieuwe, talentvolle bestuursleden BVVS

Door Jan de Leeuw

In de zomer nam de BVVS afscheid van vier bestuursleden: Mathijs Nijkamp, Marije de Gruijter, Eefje Janus en Wiebe Nelissen. Ze hebben zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor onze vereniging. Het bestuur organiseerde een aantal interessante evenementen rond sport, sportmarketing, professionalisering en netwerken. Twee keer per jaar kwam een prachtig BVVS-magazine uit met boeiende informatie over het werkveld van de afgestudeerden van de opleiding SPECO. Ook werd de band met de opleiding SPECO stevig aangehouden. Denk bijvoorbeeld aan de uitreiking van de SPECO-Award aan de student met de beste afstudeerscriptie elk jaar. 

Het bestuur gaf daarmee invulling aan de strategische betekenis die de opleiding en de afgestudeerdenvereniging voor elkaar hebben. De BVVS is dé schakel tussen opleiding, afgestudeerden, het werkveld van de sportbusiness en het gewone bedrijfsleven. 

Een nieuwe lichting

Het bestuur werd aangevuld met vier talentvolle SPECO-afgestudeerden: Inge Rombouts, Silke Sikkema, Kees Visser en Bas te Loo. 

Inge Rombouts is sinds 2016 werkzaam als sportmarketeer bij Triple Double, het sportmarketingbedrijf van Bob van Oosterhout, Michel van Grunsven en BVVS-er Norberth Korsmit. Ze was ook betrokken bij La Vuelta Holanda en Ricoh Nederland. En ze heeft haar sporen natuurlijk verdiend tijdens haar studie op SPECO. Ze was volop actief in de SRS en medeorganisator van de SPECO-25 lustrumweek in 2013 (SPECO 25 jaar, SRS 20 jaar en BVVS 15 jaar). Inge gaat binnen het bestuur van de BVVS de portefeuille PR en Communicatie behartigen. 

Silke Sikkema is als projectmanager betrokken bij Olympic Games Tokyo ATPI. Eerder was ze werkzaam bij Prism. Op het gebied van organiseren deed ze veel ervaring op bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Op de opleiding SPECO was ze actief bij de SRS, de Talentpoule en de organisatie van SPECO-25. Ze verdiepte haar kennis van de sportwereld door deelname aan het Honours Programme. Silke doet binnen het bestuur van de BVVS de organisatie van evenementen. Dat is op haar lijf geschreven. 

Kees Visser, het derde nieuwe bestuurslid, gaat over acquisitie, ontwikkeling en behoud en van partnerships. Hij is werkzaam bij Belisol. In het verleden was Kees werkzaam bij Capital Advertising in ‘s-Hertogenbosch, BVO Willem II als account manager. Hij was founder van Sportachtergrond en Sport Ontmoet. Tijdens zijn stage op de opleiding SPECO was hij bijCloetta medeverantwoordelijk voor het community-management van de FMCG-merken SportlifeKING Pepermunt en Xylifresh.

Bas te Loo is de nieuwe voorzitter van het bestuur van de BVVS. Hij werkt bij een andere grote speler in de sportmarketing in Nederland: House of Sports. Onze nieuwe voorzitter heeft daar een verantwoordelijkheid als Accountmanager Partnerships. In het verleden was Bas in dienst bij Red Bull als Key Accountmanager Foodservice. Hij was ook actief als coach bij het lifestyleprogramma van Changing Life.

Samen met Martijn Musters (secretaris) en Marion de Cocq (penningmeester) vormen de vier nieuwe leden het bestuur van de komende jaren. Dat moet goed komen.