YVES BEUKEN WINNAAR SPECO-AWARD

Yves Beuken is winnaar geworden van de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2020. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy.

Dit jaar waren er tien genomineerden die een scriptie schreven die werd beoordeeld met een 8,0 of hoger. Uit deze scripties werd door de jury een top zes geselecteerd. Deze bestond uit Lonneke van den Broek (Gowa Sportswear), Yves Beuken (BrabantSport), Sterre Arts (NEVOBO / Nederlandse Volleybalbond), Edo van Rossum (Stichting SportUtrecht), Esmee van der Stap (FlowSports B.V.) en Lars van de Ven (PSV Eindhoven).

Yves schreef de scriptie met de prachtige titel ‘Niets is zo blijvend als verandering’. In opdracht van BrabantSport mocht Yves zich buigen over het vraagstuk hoe BrabantSport zich kan herpositioneren als sterker merk. Dit heeft geleid tot een corporate communicatieplan met aanbevelingen die ervoor gaan zorgen dat de medewerkers als merkambassadeurs gaan optreden en ‘samen’ de belangrijkste kernwaarde wordt. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de kracht van BrabantSport vooral ligt in het verbinden van partijen.

De wijze waarop Yves zijn onderzoek (ook in coronatijd) heeft opgezet en uitgevoerd en het advies dat hij hierop baseert zijn van een hoog niveau. De scriptie-beoordelaars schreven zelfs letterlijk: ‘Deze scriptie had prima voor een universitaire scriptie door gekund’. Diepe buiging van de jury Yves, je bent een terechte winnaar.

De SPECO-Award werd donderdag 17 september uitgereikt door de broer van Yves. Hij was speciaal voor de diploma uitreiking naar Nederland gekomen en mocht de prijs uitreiken tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden op het veld van het Willem II stadion in Tilburg.

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek, mate van marktgerichtheid, impact voor de sportwereld op het gebied van multi toepasbaarheid, mate van vernieuwende of originaliteit voor het vakgebied en het praktisch nut van de aanbevelingen voor de opdrachtgever. De jury werd gevormd door Martijn Musters, René Foolen en Lars Hagen.

De (BVVS) is een uniek netwerk van alumni en medewerkers van de studies SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en Johan Cruyff Academy van Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De BVVS is dé verbinder tussen alumni, sport & bedrijfsleven en de SPECO-opleidingen. Daarnaast is de BVVS met meer dan 900 leden de grootste alumnivereniging in de sportwereld in Nederland.